کشف لاشه کوسه نهنگ در خور تیاب: زنگ خطری دیگر برای حفاظت دریایی​​​​​​​

چهارشنبه 21 آذر ماه 1403

در پی گزارش اداره حفاظت از زیست بوم­ ها و پایش آلودگی دریای استان هرمزگان مبنی بر مشاهده یک لاشه نهنگ در دهانه خور تیاب، تیم میداف به همراه آقای دکتر علیرضا راستگو و اداره حفاظت محیط زیست شهرستان میناب به محل حادثه اعزام شدند. پس از بررسی اولیه، مشخص شد که لاشه، متعلق به یک کوسه نهنگ یا به گویش محلی مردمان جنوب «کولی کَر» است.
کوسه نهنگ: بزرگترین ماهی اقیانوس‌ها
کوسه نهنگ‌ها، بزرگترین ماهی‌های اقیانوس‌ها هستند و می‌توانند به طولی بیش از 18 متر و وزنی بیش از 19,000 کیلوگرم برسند. متاسفانه باله دمی این کوسه نهنگ، به احتمال زیاد به دلیل برخورد با پروانه شناور از دست رفته بود که همین مسئله موجب مرگ این جانور زیبا شده است. اندازه این کوسه نهنگ بدون احتساب باله دمی، 7.5 متر بود.
تهدیدات ناشی از برخورد با شناورها
این حیوانات عظیم الجثه مانند بسیاری از گونه‌های دریایی دیگر، در معرض آسیب‌های ناشی از برخورد با کشتی‌ها قرار دارند. بر اساس مطالعات جهانی، حداقل 75 گونه جانور دریایی از جمله کوسه نهنگ، از برخورد با پروانه شناور‌های دریایی آسیب می‌بینند. این حادثه تلخ و ناگوار نشان‌دهنده نیاز مبرم به آگاهی و آموزش در مورد نحوه استفاده از وسایل نقلیه دریایی و حفاظت از حیات‌وحش دریایی است. ​​​​​​​